Livestream community.

Startbudget toegekend € 50000,-
Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Omschrijving

Livestream community is een platform voor Rotterdamse scholen of instellingen waar onderlinge kennis kan worden gedeeld. Tussen aangesloten locaties kan ‘realtime’ via een livestream kennis worden gedeeld. Zowel door leerlingen onderling als tussen docenten. Dit maakt het mogelijk om docenten via deze verbinding uitleg te laten geven over een vakspecifiek onderwerp richting een andere locatie. Deze livestream biedt de mogelijkheid voor leerlingen en docenten ad hoc verbinding te zoeken met een andere locatie om een probleem of vraagstelling neer te leggen. Voordeel is hierbij dat er niveau overstijgend kan worden gewerkt. Met andere woorden: op locatie A is een vmbo basisklas aanwezig met een leerling die een vraag heeft waar hij of zij een oplossing voor wil hebben. Deze vraag kan worden gesteld bij locatie B waar op dat moment een GL/TL/Havo of VWO klas aan de slag is. Voor het creëren van een 'beleving' zal een ‘community cube' dienst doen als communicatie ruimte.

Sociale relevantie

Technologische ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op. Het is zaak om daar binnen ons Rotterdamse onderwijs op in te spelen. Helaas is niet altijd bij iedere docent de benodigde kennis in huis om deze technologische lawine aan middelen en toepassingen het hoofd te bieden. Hoe kunnen we deze kennis binnenhalen en hoe delen we deze opgedane kennis weer met elkaar. Effectieve kennisdeling valt of staat met de juiste connecties. Livestream community zal hiervoor een uitstekend middel zijn.

Innovatie

Er zijn (naar mijn weten) nog geen scholen die op deze wijze een link met elkaar hebben gelegd. Diverse partijen hebben inmiddels commitment getoond en willen aanhaken aan dit project. Technisch zijn er ruimschoots mogelijkheden om het project te realiseren. Binnen mijn onderwijsorganisatie zullen in eerste instantie de (vmbo) locaties met elkaar worden 'verbonden'. Na deze pilot is de externe uitrol aan de beurt.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Peter de Weerd
Peter de Weerd
Peter de Weerd