Line 45.

Een zipline in hartje Rotterdam

Omschrijving

Rotterdam heeft zich sterk ontwikkeld tot een aantrekkelijke stad. Bijzondere architectuur, een innovatief ondernemersklimaat en een verbeterd centrum maken van Rotterdam een geweldige plek om te wonen, werken en bezoeken. Het ontbreekt in Rotterdam echter aan spectaculaire attracties. Uit initiatieven als Rif010, het tijdelijke reuzenrad op de Blaak en de Trap blijkt dat de behoefte aan vernieuwende attracties groot is. Om Rotterdam verder op de kaart te zetten als wereldstad en Rotterdam aantrekkelijker te maken wil Line 45 een spectaculaire zipline introduceren in Rotterdam.

Het plan van Line 45 is om avontuur, snelheid en adrenaline te combineren met de iconische architectuur van de stad. Line 45 is met diverse partijen in gesprek om de zipline te realiseren vanaf De Rotterdam (startpunt), over de Maas, naar het Willemsplein (eindpunt). Line 45 heeft tot doel Rotterdammers en toeristen een grensverleggende ervaring van Rotterdam te bieden.

Rotterdam. Make it Happen.

Sociale relevantie

De zipline die Line 45 wil introduceren combineert avontuur, snelheid en adrenaline met de iconische architectuur van de stad en is de perfecte marketingtool die zal bijdrage aan het realiseren van de stadsvisie Rotterdam 2030.

Rotterdam is volgens Lonely Planet één van de ‘Top cities in the world’. Dit was een boost voor de stad, maar als Rotterdam zich verder wil ontwikkelen als wereldstad moeten er aansprekende attracties worden toegevoegd.

Innovatie

Line 45 heeft de visie dat de ontwikkeling van Rotterdam gedreven wordt door mensen die grenzen verleggen. Een zipline is niet nieuw, maar een zipline integreren in een stadscentrum met iconische gebouwen is vernieuwend. Deze adembenemende ervaring vergroot de aantrekkelijkheid van de buitenruimte, draagt bij aan de economische ontwikkeling van de stad en vergroot de werkgelegenheid.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Patrick Berkhof
Patrick Berkhof
Patrick Berkhof