Loop . Een levende doodskist die de bodem verrijkt.

Startbudget toegekend € 85703,-
Innovator, biodesigner en duurzaam ondernemer Bob Hendrikx wil de parasitaire relatie tussen de mensheid en zijn omgeving herstellen door het exploreren van levende materialen. Bob is te zien geweest op (inter) nationale media platforms zoals TEDx, FOX en Dutch Design Week.

Wij zijn hier om de natuur te herstellen. Dit doen we door menselijke nutriënten op de meest natuurlijke manier terug te brengen in de cycle-of-life met een Living Mycelium Cocoon ® die mensen in staat stelt om de bodem te verrijken en nieuwe zaailingen te laten bloeien. Van begraafplaats naar bos.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Op verschillende plaatsen in Rotterdam is de bodem vervuild met oa. lood. Dat is niet goed voor de gezondheid. Zeker niet voor jonge kinderen. Deze industrieel vervuilde gebieden kunnen door onze innovatie worden omgetovert tot gezonde natuurgebieden waar de rotterdam kan recreëren in het groen!
Op dit moment leven we in het kerkhof van de natuur. We degraderen levende organisme tot dode materialen. Stel je nou eens voor, een huis dat ademt en een T-shirt dat met je meegroeit. Rotterdam kan koploper worden op het gebied van levende materialen door een broedplaats te worden van bioneers.
De Living Mycelium Cocoon ® stelt mensen in staat de bodem te verrijken doordat het toxins in de grond en in het lichaam neutraliseert, de bodemkwaliteit hersteld en de biodiversiteit verhoogt. Waardoor nieuw leven de kans krijgt om te floreren. Van mens naar boom.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief