HET OOSTPLEIN poort naar de binnenstad.. Het rommelige beeld van het plein verbeteren.

Wie STAD5, adviseur ruimtelijke ontwikkeling.
Ik ben een adviseur op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling en doe dit burger initiatief samen met een partner. We zijn specialisten op het gebied van de stedenbouw en ruimtelijke ordening. We hebben al eerder gewerkt aan een soort gelijk project in een ander stad. Zie film.
Jaar 2019
Categorie Smart en sensibele toepassingen van digitale mogelijkheden

Door het plaatsen van een ruimtelijk element op het plein, een identiteit geven aan het plein plaatsen van smart technologie voor het verbeteren van de beleving en controle van verkeersbewegingen, milieu uitstoot en veiligheid voor voetgangers en fietsers en verbetering van de openbare verlichting.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Opheffen van het rommelige aanzien van het plein
Het rommelige karakter verbeteren, door minder straatarmaturen. Het nieuwe ruimtelijk element heeft een sterk herkenbaar karakter en geeft de mogelijkheid om met minder elementen nieuwe ledverlichting te plaatsen dat beter afgestemd is op de openbare ruimte en de controle van het gebruik van het plein.
Het toepassen van smart technologie (databeheer) deze info gebruiken voor een beter beheer ten aanzien van verkeersbewegingen, milieu uitstoot en veiligheid. Tevens verbeteren door toepassing van led verlichting door een bijzonder ruimtelijk element dat tevens meer ambiance geeft aan het plein.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief