Happy Streets Rotterdam. Spelenderwijs naar kindvriendelijke schoolstraten

Jorn, Lior, Berend, Daphne, Chris, Raymond, Sarah zijn 'n deel van het steeds groeiende Happy Streets team. Steeds meer Rotterdammers aan het gelukkig maken van de stad. En die beweging van doeners, denkers & creatieve Rotterdammers gaat samen aan de slag met Happy Streets Rotterdam.

Happy Streets zet weerstand om in enthousiasme door innovatieve actie. In Rotterdam is veel creatief urbanisme aanwezig, en talloze doeners die dit uitvoeren. Daarom organiseren we in 2020 in íeder stadsdeel rondom de scholen met de grootste mobiliteitsuitdagingen één tijdelijke interventie.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Rustiger straten rondom veel scholen zijn door iedereen gewenst; alleen waar begin je met deze verandering? Onze aanpak zorgt voor een reset waardoor alle actoren inspiratie krijgen om keuzes te maken over hoe ze de straten rondom scholen voor de langere termijn rustig maken.
Ouders en kinderen zijn gebruikers van de straten rondom hun school. Ze hebben nu geen stem in hoe die straten voor hen gebruiksvriendelijker, leuker en fijner kunnen worden. En de scholieren zijn degene die nog hun hele leven die straten zullen gebruiken. We laten ze ervaren hoe het anders kan.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Jorn Wemmenhove
Lior Steinberg