Groene Droomstraat Atjehstraat.

Startbudget toegekend € 32500,-

Een straat met brede stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener te worden ingericht. Het doel is om met groen een plek te maken waar nieuwe en bestaande buren elkaar kunnen ontmoeten.

Wie Iris Elstak en Marjan Ketner
Jaar 2018
Categorie Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Omschrijving

De Atjehstraat tussen de Timorstraat en de Lombokstraat bestaat uit een nieuw bouwblok, de Kaapvaarder en het ‘gele blok’ uit de jaren ’80. De bewoners van deze woningen zetten zich al langer in voor een betere aansluiting van hun woongebouw op de omringende stoepen. Met deze aanvraag willen zij hun ideeën daarvoor nieuw leven inblazen en ook de nieuwe bewoners overzijde van de straat erbij betrekken.

De straat kenmerkt zich nu door een kale, functionele inrichting. Vanuit de bewoners is de wens naar voren gekomen voor een groenere inrichting. Met gevelgroen, geveltuinen, begroeide objecten, het vergroten en beplanten van boomkransen en het zichtbaar opvangen van regenwater, willen wij een straat maken die bijdraagt aan een groene stad.

Sociale relevantie

De Groene Droomstraat Atjehstraat wordt een straat waar oorspronkelijke en nieuwe Kapenezen, jong en oud, kunnen genieten van een verrassend stukje groene stad in een steenachtige omgeving. Maar zeker ook andere buurtbewoners en toeristen die door de straat komen op weg naar het Deliplein en straks de nieuwe Fenikslofts.

Innovatie

Samen met andere bewoners gaan wij bedenken hoe de groene inrichting van de stoepen er precies uit gaat zien en hoe wij dit samen gaan onderhouden. Hierbij willen wij inzetten op veel variatie door verschillende vormen van vergroening: Van begroeide gevels tot begroeide objecten. Van geveltuinen tot het beplanten en vergroten van boomspiegels. Van het verwijderen van tegels tot het bespeelbaar maken van regenwater op de stoepen en slimme regentonnen als eyecatchers.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Iris Elstak en Marjan Ketner
Iris Elstak en Marjan Ketner
Iris Elstak en Marjan Ketner