GreenWindow. A window into a sustainable food future

Green Window is een systeem dat iedereen in staat stelt thuis of op kantoor groenten te verbouwen. Wat je nodig hebt zijn een raam (het liefst op het zuiden), af en toe water, en wifi. Het systeem is bijna volledig geautomatiseerd en makkelijk te beheren via een app op je telefoon.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Potentieel van binnen ruimtes in de stad benutten door ze te gebruiken als kassen. Dit kan thuis, maar ook op het werk. Binnenruimtes hebben al een klimaat dat optimaal is voor het verbouwen van groenten. Verse biologische lunch voor al je medewerkers of je gezin geplukt uit eigen raam.
In 2050 hebben we 10 miljard mensen te voeden op de aarde, waarvan 70% in de stad zal leven. Onze huidige manier van voedsel produceren en transporteren is niet sustainable en toereikend. GreenWindow optimaliseerd de beschikbare ruimte in de stad en zorgt voor self sustainability.
Met de aanvullende app 'local produce' kunnen locale kwekers en gebruikers van de GreenWindow hun overschot verkopen. Hierdoor ontstaat er een micro economie en een community

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
vikash ramjas