Zero Foodwaste Rotterdam.

Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!

Omschrijving

Op z’n Rotterdams aan de slag (“geen woorden maar daden!”) met een professioneel "foodwaste" distributiecentrum waar reststromen uit de voedselketen vanuit de haven, groothandels en voedselverwerkingsbedrijven worden gedistribueerd naar voedselprojecten in de regio en verwerkt worden in een keuken tot nieuwe producten zoals jams, chutneys en soepen etc..

Sociale relevantie

Zero Foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling door een efficiëntere inzet van arbeid en middelen in de lokale voedselketen. Vanaf het transport naar de haven tot aan ons bord ... "van haven tot gort". Het reduceren van voedselverlies is goed voor het milieu *) maar ook voor de portemonnee van het bedrijfsleven, de stad en haar inwoners. De praktijk wijst uit dat het een robuuste businesscase kan zijn.

*) de derde meest impactvolle maatregel is om broeikasgassen te verminderen.

Innovatie

Een "foodwaste" distributiecentrum op deze schaal is nieuw in Nederland. Naast distributie naar voedselprojecten en de Voedselbank verwerkt het centrum in haar keuken ook reststromen uit de voedselketen tot andere eetbare producten. Er wordt gebruik gemaakt van inzet van (15 tot 20) mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die hierdoor ook meer kansen krijgen op een betaalde baan.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Emile van Rinsum en Sarah Stolk
Emile van Rinsum en Sarah Stolk
Emile van Rinsum en Sarah Stolk