Zero Foodwaste Rotterdam.
Zero foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling. In 2018 al 5% minder tot 90% in 2030 en daarna naar 0 in 010!Omschrijving
Op z’n Rotterdams aan de slag (“geen woorden maar daden!”) met een professioneel "foodwaste" distributiecentrum waar reststromen uit de voedselketen vanuit de haven, groothandels en voedselverwerkingsbedrijven worden gedistribueerd naar voedselprojecten in de regio en verwerkt worden in een keuken tot nieuwe producten zoals jams, chutneys en soepen etc..Sociale relevantie
Zero Foodwaste Rotterdam werkt aan minder voedselverspilling door een efficiëntere inzet van arbeid en middelen in de lokale voedselketen. Vanaf het transport naar de haven tot aan ons bord ... "van haven tot gort". Het reduceren van voedselverlies is goed voor het milieu *) maar ook voor de portemonnee van het bedrijfsleven, de stad en haar inwoners. De praktijk wijst uit dat het een robuuste businesscase kan zijn.*) de derde meest impactvolle maatregel is om broeikasgassen te verminderen.