Experience LAB Rotterdam.

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creƫert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Omschrijving

Emma at Work is de enige organisatie in Nederland die zich over de hele groep jongeren met een chronische fysieke aandoening ontfermt, al vanaf 15 jaar en ongeacht of zij een uitkering ontvangen en/of in beeld zijn bij de gemeente. Sinds 2006 realiseerden wij landelijk 1000 plaatsingen. Dat is fantastisch, maar wij willen méér doen. De 150 aanmelding die wij jaarlijks krijgen uit de regio Rotterdam getuigen van een grote behoefte. Emma at Work wil in Rotterdam een Experience LAB openen; een lokaal netwerk van vrijwilligers, ambassadeurs, financiers, samenwerkingspartners en een (betaalde) consultant die er samen voor zorgen dat jaarlijks al deze jongeren, unieke ondersteuning kunnen krijgen in hun ontwikkeling en loopbaan! Door mensen samen te brengen vergroten we de bewustwording in de regio, ontsluiten we werkplekken en bieden we tegelijkertijd een plek waar deze kwetsbare maar in potentie krachtige jongeren zich kunnen ontwikkelen a.d.h.v. training, coaching en mentoring.

Sociale relevantie

De jeugdwerkeloosheid onder ‘gezonde’ jongeren in Rotterdam is ongeveer 17%. Voor jongeren met een chronisch fysieke aandoening ligt dit percentage landelijk op ongeveer 45%. Zij vormen een substantieel deel van de groep werkloze jongeren. Veel jongeren met een chronische fysieke aandoening zijn niet in beeld bij gemeentes, omdat zij bijvoorbeeld (nog) geen uitkering ontvangen. Het Experience LAB van Emma at Work ondersteunt hen, door ontwikkeling te stimuleren en arbeidsplekken te realiseren.

Innovatie

Het Experience LAB is vernieuwend omdat actief de samenwerking wordt gezocht met verschillende partijen, van werkgevers tot trainers, die ieder een eigen bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de jongere en het ontsluiten van de lokale arbeidsmarkt voor deze groep jongeren. Deze sterke regionale samenwerking creëert een draagvlak dat zich als een olievlek zal uitbreiden, en daarmee ook zijn uitwerking zal hebben op andere groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Marthe de Win
Marthe de Win
Marthe de Win