Ervaar de Rotterdamse Nacht. Lichtvervuiling in de stad

Rotterdam heeft te maken met lichtvervuiling. Wij willen bewustwording creƫren rondom dit thema en zijn negatieve effecten. Door objecten in de openbare ruimte kan de Rotterdammer de sterrenhemel weer ervaren. Circulariteit, interactie tussen bewoners en connectie met de natuur zijn belangrijk.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Veel Rotterdammers zijn niet bekend met lichtvervuiling. Door hen de nacht weer te laten ervaren ziet men wat een negatieve effecten lichtvervuiling heeft op hun leefomgeving en gezondheid. Met dit inzicht hopen we verandering teweeg te brengen en uiteindelijk het donker terug te brengen.
Nachtgloren, een interactieve installatie in de buitenruimte, brengt de Rotterdammers bij elkaar. Verschillende objecten lichten op zodra er iemand op gaat zitten. Door samenwerking ontstaat er een prachtige projectie op de grond die ook voor omwonenden zichtbaar is. Zo ervaart Rotterdam de nacht.
Samen met Waterweg, die bagger uithardt tot bouwmateriaal, wordt onderzoek gedaan naar hoe de zit objecten kunnen worden gemaakt van gietbaar baggermateriaal. Dit duurzame alternatief voor beton kan uiteindelijk worden gebruikt voor straatmeubilair, in de bouw of in de architectuur.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Hannah Filius
Wies van Lieshout