Activi2.

Startbudget toegekend € 33000,-

Activi2 krijgt moeders en dochters in beweging!

Wie Garage2020
Jaar 2018
Categorie Sport beweegt Rotterdam

Omschrijving

Activi2 is een tool die moeder en dochter stimuleert samen te bewegen. Elke dag staat er een korte challenge voor ze klaar, die moeder en dochter samen kunnen uitvoeren. Op deze manier wordt sporten of bewegen een onderdeel van hun dagelijkse ritme. Ook werkt Activi2 samen met lokale sportaanbieders, die regelmatig een grotere beweeg challenge organiseren, zoals een wandel- of skatetocht door de buurt, een boksles in het park of een avondje schaatsen in de winter. Door ze samen op een leuke manier in beweging te brengen stimuleert Activi2 de relatie en gezondheid van moeders en dochters in Rotterdam.

Sociale relevantie

Wanneer meisjes naar de middelbare school gaan, stoppen ze vaak met sporten. Sporten is niet alleen goed voor de algehele gezondheid, het heeft ook voordelen voor de prestaties op school, de sociale positie en een gezonde ontwikkeling. Uit gesprekken met moeders en dochters in Rotterdam bleek dat veel moeders zelf niet sporten. Dochters zien hun moeder vaak als voorbeeld en vinden de familieband belangrijk.

Innovatie

Activi2 versterkt de moeder-dochter band op een flexibele, laagdrempelige en leuke manier, maakt gebruik van de moeder als rolmodel en promoot sporten binnen het gezin. Ook werkt Activi2 samen met lokale sportaanbieders, om de drempel naar (sport) verenigingen in de wijk te verlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief