De Wasserij. Een nieuwe broedplek voor innovatieve mode-makers

De Wasserij is een initiatief van SKAR, Stipo, Stad2 en Van Schagen Architecten. Programmamanager is Esther Muñoz Grootveld. Zij werkte o.a. aan het modeprogramma van Premsela (voormalige Nederlandse instituut voor Design & Mode) en is actief als Hoofd Projecten bij State of Fashion in Arnhem.

De Wasserij is een broedplek waar innovatieve modeprofessionals elkaar ontmoeten, samen werken en kennis uitwisselen met een (inter)nationaal netwerk. De Wasserij biedt plek aan ruim 50 movers & shakers, een fashion fablab, een leerwerkplek i.s.m. het MBO en een programma van activiteiten.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

In De Wasserij brengen we spelers uit de mode-keten samen: makers, producenten, agenten en marketeers professionaliseren samen op één plek. Als publieke plek betrekken we ook consumenten: met onze programmering tonen wij dat lokaal mode kopen bijdraagt aan een levendige economie én een beter milieu.
Met een website, een maandelijkse nieuwsbrief, actieve social media kanalen, een PR-offensief, een jaarlijks festival en een doorlopend jaarprogramma bouwen we een netwerk en maken we makers zichtbaar voor mode-consumenten die alternatieven zoeken voor fast fashion.
Het Rijk heeft mode en textiel aangewezen als sector binnen de transitie-agenda en moedigt het ontstaan van lokale hubs aan. De Wasserij versterkt Rotterdam met een hub van ontwerpers en facilitators die mee denken en werken aan de vertaling van circulaire materialen in aantrekkelijke producten.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Esther Muñoz Grootveld