De Textielplantage. De complete natuurlijke textielketen op één plek

Wie Beleef je verbeelding
Evelyne is ontwerper & ambachtsvrouw. Ze ontwerpt en maakt duurzame mode: basics waar je mee vergroeit en echt van baalt als het de was in moet. Diana is industrieel ontwerper en adviseur verduurzaming van producten & ketens. Haar kennis zet ze in voor een ruimere blik op problemen en oplossingen.
Jaar 2019
Categorie Cultuur en de ontwerpsector als innovatiemotor voor andere domeinen

Een plek waar we het totale maak- en ontwerpproces van de natuurlijke textielketen uitvoeren en laten zien. In de tuin groeien katoen, vlas, hennep. In de fabriek worden vezels verwerkt tot textiel en producten. Samen met ontwerpers en boeren creëren we zo praktische banen en duurzame lokale mode.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

De Rotterdammers krijgen meer inzicht en kennis in de relatie tussen landbouw en kleding.
De productie van kleding en de benodigde grondstoffen vinden op grote afstand van Nederland plaats en de daaraan gekoppelde milieu- en sociale problemen zijn onzichtbaar voor de Nederlandse consument. Door het dichtbij te halen creëer je meer bewustzijn en waardering.
In de modesector is het bewustzijn over de impact van de textielindustrie al sterk toegenomen. Met dit initiatief bieden we een lokaal en transparant alternatief.
We willen transparant werken en kennis overdragen, daarom zal de plek te bezoeken zijn door zowel professionals als scholen en andere geïnteresseerden. Ze zijn van harte welkom om door tuin en fabriek te struinen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Evelyne Hofman