De Kippenclub. Verbindt Rotterdammers van verschillende pluimage.

Wie Rotterdamse Oogst
Jaar 2019
Categorie Meervoudig en intensiever gebruik van ruimtes door slimme combinaties

De Kippenclub stimuleert intensief gebruik van stedelijke ruimte door op 3 locaties kippenhokken te bouwen samen met Rotterdammers. De hokken worden door R’damse ontwerpers ontwikkeld en de kippen worden collectief verzorgd. De Kippenclub moedigt sociaal contact aan en verbindt stad met platteland.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Verbinding
Alle Rotterdammers zijn welkom bij De Kippenclub. Door collectief kippenhokken te bouwen en de kippen te verzorgen worden plekken gecreëerd waar Rotterdammers van verschillende pluimage samen kunnen komen. De club verbindt zoveel mogelijk mensen en haalt een stukje platteland terug naar de stad.
Kippen zijn erg geschikt als stadsdier vanwege hun veelzijdigheid. Ze kunnen, naast verbinding, ook dienen als verwerkers van reststromen, duurzame hoveniers, onderdeel van educatie en voorlichting over de herkomst van voedsel of als een zorgtraject voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Een groene omgeving reduceert stress, verbetert de gemoedstoestand, moedigt lichaamsbeweging aan en faciliteert sociaal contact. Kippen ondersteunen een groene omgeving en bieden een mooi contrast tegen de stadse omgeving. Ze zorgen voor interactie, levendigheid en ontspanning.
Kippen leveren ook eieren en kippenvlees op. Deze dierlijke producten worden in vrijwel iedere cultuur en godsdienst geaccepteerd. Kippen sluiten daarom perfect aan bij Rotterdam als multiculturele stad.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Dymphie Brouwer