De Groene Startup. Natuur-geïnspireerd ondernemen

Amanda Kemp | Industrial Ecologist met ondernemersbloed.

Als we de ambitieuze klimaatdoelen van Rotterdam willen halen, zal ook het MKB moeten verduurzamen. Met name door de crisis getroffen ondernemers hebben ondersteuning nodig om te verduurzamen en daarbij hun bedrijf te versterken. Met behulp van De Groene Startup komt de stad sterker uit de crisis.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

In tegenstelling tot grote bedrijven hebben ondernemers vaak niet de middelen en/of kennis om te verduurzamen. Daarom willen wij kleine MKB'ers helpen hun milieuimpact te minimaliseren en tegelijk het voordeel voor het bedrijf te maximaliseren. Doel: MKB Rotterdam duurzaam en toekomstbestendig.
We bieden gratis en vrijblijvend duurzaamheidsadvies aan alle ondernemers in de door de Covid-19 getroffen sectoren met <50 medewerkers.
Ook bieden we ondersteuning bij het integreren van duurzaamheid in de marketingstrategie. Dit versterkt de onderneming door 1) mee te gaan in de huidige trend, 2) een bredere doelgroep aan te trekken, 3) meer betrokkenheid te creëeren onder klanten, medewerkers en buurtgenoten.
Niet alleen consumenten worden steeds milieubewuster, ook de overheid en gemeenten zullen de komende tijd hun duurzaamheidsmaatregelen blijven aanscherpen. Dit is het moment om je hier als ondernemer op voor te bereiden.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Amanda Kemp