Stadspark DÂK. SEIZOENSGEBONDEN DUURZAME OASE OP 30 METER HOOGTE

Startbudget toegekend € 97996,-

Een duurzaam stadspark bovenop een dâk. Een seizoensgebonden oplossing voor verdichtende steden en klimaatverandering. Een park met culturele programmering, horeca en een doelgroep van jong tot oud en alle afkomsten. Van één testcase DÂK, naar een multifunctioneel dakenlandschap!

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Het benutten van daken draagt bij aan het oplossen van ruimtegebrek in grootstedelijk gebied; we bieden een kwalitatief hoogwaardige verblijfplaats, een semipermanente vergroende buiten- en binnenplek om te verblijven en een nieuwe invulling van een versteende pass-through locatie.
DÂK 2.0 vergroent, vergeelt en verblauwt. Als park biedt het daarmee uitkomst voor onder andere hittestress (in het kader van klimaatadaptatie) en stimuleert biodiversiteit (groen). Tegelijkertijd willen we zelfvoorzienend zijn in onze energievraag (geel) en het regenwater optimaal benutten (blauw)
Met een tijdelijke andere invulling dan parkeren komen andere baten en lasten kijken voor een parking exploitant. Dit zorgt voor nieuwe samenwerkingsverbanden en biedt kansen voor eigenaren van (seizoensgebonden) ongebruikt vastgoed

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Berend Van Zanten