Oude Westen: energie transitie van onderop . we gaan de strijd aan tegen energiearmoede

Het pand aan de Gaffelstraat van Aktiegroep Het Oude Westen is een broedplaats van bewonersinitiatief. Bewoners nemen er het heft in eigen hand en werken op allerlei manieren aan verduurzaming van de wijk. Altijd in superdivers samengestelde werkgroepen, vaak in co-creatie met partners.

Bewoners uit het Oude Westen nemen de energietransitie in eigen hand middels drie concrete projecten. Met aandacht voor nieuwe methodieken en vooral ook dat bewoners met een een smalle beurs mee (kunnen) doen. Dichtbij, persoonlijk en betrokken.

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Bij de Aktiegroep wordt met energiecooperatie Oude Westen/Blijstroom en een groot Fonds een nieuw product ontwikkeld dat het voor bewoners met een smalle beurs mogelijk maakt om mee te doen met zonnepanelen van de cooperatie.
Bij de Aktiegroep wordt een nieuwe methodiek met energieteams van verschillende energiecoaches ontwikkeld, waardoor juist ook moeilijk bereikbare groepen bij het energiethema worden betrokken en worden gestimuleerd om energie te besparen.
De energietransitie baart veel Rotterdammers zorgen. Bij de Aktiegroep wordt een nieuw concept voor 'doe-het-zelf-workshops' ontwikkeld, die energiemaatregelen doenlijk en leuk maken. Bewoners kunnen praktisch zelf aan de slag.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Petra van den Berg