Awearness Kollektif . Kleding swappen is het nieuwe kopen!

Wie Awearness Kollektif
Wij hebben een gezamenlijke missie om de overconsumptie van (fast) fashion terug te dringen. Door onze gemixte achtergronden in de stadsgeografie, sociologie, project management, ontwerp en sales kunnen we onze krachten bundelen om toffe alternatieven te bieden voor shoppen.
Jaar 2019
Categorie Halvering afvalberg door circulair

Wij verminderen de overconsumptie van fashion, door het aanbieden van kledingruils als alternatief voor shoppen. Wij experimenteren met het transformeren van onze restproducten tot circulaire gebruiksproducten in samenwerking met sociale ateliers. Zo zorgen wij voor minder afval en meer baankansen!

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

Reduceren van afvalstromen
Bezoekers kunnen bij ons hun te-mooi-om-in-de-kast-te-laten-verstoffen kleding ruilen voor bijna nieuwe items. Door kleding te ruilen krijgt het een nieuw leven. Hierdoor wordt er zowel minder kleding weggegooid als gekocht. Op onze laatste swap hebben circa 1500 items een nieuw huis gevonden.
Onze kledingswaps zijn een beleving. Door een relaxte sfeer, een dj, lunch, drankjes en snacks en diverse duurzame initiatieven die zich bij onze swaps aansluiten, maken wij Rotterdam als stad leuker en hipper. Swappen is het nieuwe kopen!
Na iedere swap houden wij veel kleding over. Een deel van deze kleding doneren we aan lokale initiatieven, zoals Pameijer. Zo kunnen dak- en thuislozen en mensen met een laag inkomen gratis kleding uitzoeken.
Van de restproducten van onze swaps (ongeschikt voor ruil of donatie) maken we restproducten in samenwerking met sociale ateliers, tegen een eerlijke prijs voor de vakmensen die eraan werken. Wij vinden namelijk dat iedereen een eerlijke kans verdiend om te werken aan waar hij of zij goed in is!

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Monique Drent
Laura Suijkerbuijk
Elsemieke Minnema