“LEREN VAN WOII” . De verhalen van toen zijn nog steeds van nu

Aeroplane Cruise Rotterdam zet zich in voor het onderwijs. Is initiatiefnemer van Citylab010 en Co-financier van Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam en Capelle – Oostland.

We willen dat alle Rotterdamse leerlingen de aanval van mei ’40 en hun stad beter leren begrijpen. Het belang van vrijheid, democratie en rechtstaat. Introductie van een uniek geschiedenis project op Rotterdamse scholen in co-creatie met de culturele sector (musea).

Daarom goed en innovatief voor rotterdam.

De aanval mei ’40 is een van de belangrijkste gebeurtenissen uit onze stads-geschiedenis en uit een landelijk onderzoek blijkt dat het met basiskennis WOII gemiddeld bij leerlingen niet goed is gesteld.
Landelijk is het aantal museumbezoeken als gevolg van corona met 60 procent gedaald, inkomsten gehalveerd. Een forse daling van museumbezoek in schoolverband van 74%. Door collectieve promotie bij scholen creëren we meer draagvlak, meer bezoeken voor musea met WOII thematiek.
Geschiedenis is in de onderbouw een verplicht vak, in de bovenbouw een keuze en sluit niet altijd aan bij de belevingswereld van leerlingen. Verhalen over de aanval leven niet meer in elke familie en de veranderende samenstelling van de bevolking in Rotterdam speelt een rol.

Bijlagen.

meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Django N Boer
Django N Boer