YCADEMY010 | gerse koppen.

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

Omschrijving

FYNDER zet in het nieuwe Rotterdamse makersdistrict M4H een openbare, vernieuwende academy op. Een academy als open leeromgeving met focus op (over)levingsvaardigheden.
Waar wij kunnen leren, trainen, participeren, ontmoeten, samenwerken, onderzoeken, hacken, innoveren, werken en duurzaam (her)ontwikkelen.

Wij reiken vaardigheden en instrumenten aan die de basis beslaan van het (over)leven namelijk; praktische zelfredzaamheid, veerkracht en 21e eeuwse vaardigheden.

- Effe praktisch?
Wij versterken door trainingen en workshops Rotterdammers. Jong, oud, kwetsbaar, ondernemer, roept u maar!

- Wie doen er mee?
Meerdere scholen (basis tot WO), diverse wijken, overheid, veiligheidsregio, ondernemers

- Alleen..
zoeken wij nog financiële versterking van € 17.500 euro om onze Ycademy af te kunnen bouwen. Zo kunnen wij in september 2018 starten met het programma.

- Dus..
Samen bouwen aan een duurzaam en veerkrachtig Rotterdam!

Sociale relevantie

Vanuit de YCADEMY010 willen wij Rotterdammers blijvend versterken. Jong & oud! Jongeren van nu, zijn de Rotterdamse burgers van morgen. Onze ouderen hebben ooit onze stad opgebouwd en bezitten een schat aan kennis en ervaring! Samen geven wij kennis en kunde door in onze stad en bouwen wij aan het Rotterdam van morgen. Wederkerigheid, weinig lullen en veel poetsen!

YCADEMY010 gaat over onze toekomst, onderwijs, bewustwording, samenwerking en veerkracht! Daar waar Rotterdam voor staat.

Innovatie

Vanuit onze YCADEMY010 starten we met het waarom! Van bewustwording van gedrag tot het positief veranderen van gedrag. Vanuit het 'koppie' en omdat wij het willen. Willen is kunnen! Met onze methodiek treden wij buiten de gebaande paden. Van leren met bakstenen tot kijken door een VR-bril. Onze meedenkers zijn gedragswetenschappers, noeste havenarbeiders en dakloze jongeren.

Het meest vernieuwende?
De investering in de mens! Bewustwording van eigen gedrag. Over duurzaam gesproken!



meer weten.

Contactpersonen van dit initiatief
Johan Hoogendijk