Coen Roest.
STADSJURYLID.

Coen Roest

Stadsjurylid | 27 jaar | Nieuwe Westen

Wie ben je?
Ik ben Coen Roest, 27 jaar. Ik ben opgegroeid in Brielle en woon nu vijf jaar in het Nieuwe Westen. Ik hou van buitenzijn, wandelen sporten en surfen. Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft.  

Wat doe je? 
Ik ben software-engineer bij TWTG, een bedrijf dat sensoren maakt voor allerlei toepassingen. Dat gaat verder dan alleen de techniek. Zo heb ik onlangs gewerkt aan het ontwerpen van een slim schakelkastje dat zorgt dat een elektrische boiler vooral opwarmt als er een overschot is aan zonne- of windenergie. Daarmee heb je voldoende warm water als dat nodig is. Inmiddels staat in 3.000 huizen zo’n energiebesparend kastje. Dat geeft enorm veel voldoening. Het leuke van dit werk is dat je met een heel team een oplossing bedenkt voor een probleem. Eigenlijk ben je een soort uitvinder. 

Waarom ben je stadsjurylid geworden?
Ik was vroeger fan van het Stadsinitiatief. Een idee van bewoners met steun van de gemeente uitvoeren, zoals de schaatsbaan, de Luchtsingel en hopelijk binnenkort RIF010. Bij CityLab010 gaat het om meerdere kleinere projecten op verschillende terreinen, projecten die bewoners zelf uitvoeren en zo de stad verder helpen. Met de stadsjury geven we die kleinere projecten een steuntje in de rug. 

Wat is je mooiste of leukste herinnering aan de stad?
Een paar jaar geleden heb ik meegedaan aan een popquizmarathon. Dan speel je verschillende rondes in allerlei cafés in de stad. Toen ben ik op plekken geweest waar ik normaal niet zo snel zou komen. En niet te vergeten natuurlijk het kampioenschap van Feyenoord twee jaar geleden.

Mijn droom voor Rotterdam is…
Een groene en gezonde stad. En als dat door CityLab010 meer en beter zou worden, is dat alleen maar goed. Zo wordt er in Rotterdam al veel gesport, maar onderzoeken wijzen uit dat veel Rotterdammers toch nog ongezond zijn. Dat moet veranderen. En meer groen in de stad is sowieso goed. 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ik denk toch meteen aan eten. Bijvoorbeeld bij Eetcafé Spirit in de Groene Passage, op de hoek van de Goudsesingel en de Mariniersweg. Daar kun je heel lekker vegetarisch eten.

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY