Christiaan van den Berg.
STADSJURYLID.

Christiaan van den Berg

Stadsjurylid | 28 jaar | Vreewijk

Wie ben je?
Ik ben geboren op Zuid, en woon en werk daar nog steeds. Aanvankelijk was ik leraar Duits, en nu zit ik in de directie van het Zuider Gymnasium. Daar heb ik vroeger zelf op school gezeten. Verder heb ik een relatie. We hebben geen kinderen. 

Wat doe je? 
Als leerling in het voortgezet onderwijs ging ik mee met een klassenreis naar Duitsland. Ik ontmoette daar Duitse leerlingen die een voormalig concentratiekamp onderhielden. Een van hen bood meteen excuses aan voor wat de Duitsers in de oorlog hadden gedaan. Dat fascineerde me. Ik besloot dat ik meer over Duitsland en zijn geschiedenis wilde weten. Vandaar mijn studiekeuze, en het beroep van leraar Duits. Inmiddels werk ik een paar jaar als directielid. Mijn school is een verzamelplaats van veel verschillende leerlingen. Het zijn leerlingen uit kansarme en kansrijke gezinnen, vanuit Zuid en de verre omtrek. De contrasten zijn groot, maar we slagen erin het beste uit onze leerlingen naar boven te halen.

Waarom ben je stadsjurylid geworden? 
De school waar ik werk kon mede dankzij OnderwijsLab010 een eigen basisschool beginnen. Zonder die steun was dat nooit gelukt. Nu kan ik zelf als Stadsjurylid anderen een impuls geven om goede dingen te doen voor de stad. 
 
Wat is je leukste herinnering aan de stad?
Op de Brink in Vreewijk staat een monument. Elk jaar staan er op 4 mei veel mensen voor de dodenherdenking. Onder hen zijn veel scholieren. Dat vind ik heel mooi: jonge mensen die er elk jaar weer zijn om de herinnering aan de oorlog levend te houden.

Mijn droom voor Rotterdam is…
Dat de stad verder gaat zoals ze zich ontwikkelt. Ik vind het heel positief wat er in Rotterdam gebeurt. Ik hou van de diversiteit. Kijk bij ons op school: daar loopt een hoogbegaafde leerling uit Tilburg gewoon naast een echte Rotterdamse knul van ‘Op Zuid’. Het gaat perfect samen. Mooi om te zien.
 
Waar kunnen we je ‘s nachts voor wakker maken?
Reizen maken, en dan altijd weer terugkomen in Rotterdam!

STADSJURY CITYLAB010.
KENNIS VAN ZAKEN EN HART VOOR DE STAD.

De Stadsjury CityLab010 bestaat uit 12 leden met kennis van zaken en hart voor de Rotterdam.

ONTMOET DE STADSJURY